Στην Ελβετία μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος γίνεται προσπάθεια προώθησης μεσογειακών προϊόντων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα ελληνικά.
Η Αριάδνη Σαχίνογλου, υπεύθυνη υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσοι δοκιμάζουν ελληνικά προϊόντα είναι πολύ ευχαριστημένοι.
«Είμαστε εδώ στη Ζυρίχη, στα πλαίσια του προγράμματος «European Organic Food», ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση, μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει και να προωθήσει αγροτικά προϊόντα που παράγονται μέσα στην Ευρώπη. Είναι διακρατικό πρόγραμμα, από δύο φορείς.
Έχουμε πολλές δράσεις και στην Ελβετία βρισκόμαστε για τέσσερις. Είχαμε επαγγελματικά δείπνα, masterclasses κατά τη διάρκεια των οποίων ένας σεφ παρουσιάζει ένα live cooking show και θα χρησιμοποιήσει προϊόντα από το καλάθι, τα οποία και προωθούμε, φρούτα, ελιές και ελαιόλαδο, κρασιά.
Θα βρεθούν εδώ και Influencers και μέσω των event ευελπιστούμε να τους ευαισθητοποιήσουμε και θα ενημερώσουν το δικό τους κοινό. Γενικά η μεσογειακή κουζίνα είναι αγαπητή παντού. Μετά από κάθε δράση είναι όλοι ευχαριστημένοι», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.