Δελτίο Τύπου Γιώργου Γαβρήλο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας, σχετικά με τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ για την υποστελέχωση που μαστίζει το Νοσοκομείου Άργους και επηρεάζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Σοκαριστικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο του Άργους, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την συνέχιση της λειτουργίας του (https://www.dnews.gr/eidhseis/ygeia/518174/sto-eleos-to-nosokomeio-argous-kataggelia-giannakou-gia-ypostelexosi-se-iatronosileftiko-prosopiko).
Όπως μαρτυρά ο κ. Γιαννάκος τα προβλήματα σε σχέση με την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων, είναι τεράστια. «Στο Νοσοκομείο του Άργους φαίνεται να ευημερούν οι αριθμοί του υπηρετούντος προσωπικού αλλά τελικά δυστυχούν ασθενείς και προσωπικό», δηλώνει με οργή, βλέποντας από κοντά τον καθημερινό Γολγοθά των λιγοστών συναδέλφων του, να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το πλήθος των ασθενών αλλά και των επισκεπτών του Νομού.
Αναρωτιόμαστε άραγε αν και τώρα το Υπουργείο θα ευαισθητοποιηθεί ώστε να πάρει θέση, καθώς μετά από σειρά Ερωτήσεων και Αναφορών που έχουμε καταθέσει για την κατάσταση του Νοσοκομείου Αργολίδας, η απάντηση είναι πάντα ίδια: όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και όλα βαίνουν καλώς!
Δεν βαίνουν όμως όλα καλώς, όταν από τη μια η Διοικήτρια δηλώνει πως η κάλυψη των θέσεων φτάνει το 130% των οργανικών, αλλά Παιδίατρος δεν εφημερεύει τις περισσότερες μέρες του μήνα, την ώρα που υπάρχει έτοιμη Παιδιατρική Κλινική αλλά δεν λειτουργεί. Το Ακτινολογικό Τμήμα υπολειτουργεί και οι εξετάσεις των ασθενών στέλνονται στην Θεσσαλονίκη για διάγνωση, ενώ το ιατρείο τακτικών υπερήχων για τους εξωτερικούς ασθενείς σταμάτησε να λειτουργεί μετά από 40 χρόνια! Πρακτικά εργάζονται μόνο δυο Αναισθησιολόγοι, όταν μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν μόνο ένας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την όλη τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Παθολόγοι υπάρχουν στα χαρτιά, αλλά επί της ουσίας δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Υπάρχει μόνο ένας Νεφρολόγος, ενώ η Μονάδα Νεφρού επιτελεί σημαντικό ρόλο. Και μετά μας λέει το Υπουργείο ότι θέλει να κάνει τα ΤΕΠ, αυτοτελές Τμήμα. Με τι προσωπικό άραγε;
Οι πολίτες της Αργολίδας βλέπουν εξουθενωμένους γιατρούς και κουρασμένο προσωπικό που τρέχει συνέχεια να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Και την ίδια ώρα παρατηρούν την Κυβέρνηση να διαλύει συστηματικά το ΕΣΥ.
Ο Νομός δικαιούται ένα Νοσοκομείο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών. Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν μια Κυβέρνηση που θα θέτει ως προτεραιότητα την Δημόσια Υγεία και δεν θα εφαρμόζει πολιτικές μόνο και μόνο για να πλουτίζουν οι ιδιώτες κλινάρχες, εις βάρος του Δημοσίου.