«ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ.

Ο Γιώργος Γαβρήλος έκανε μια ερώτηση στη Βουλή.

Βουλευτής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), θα μου πείτε ότι είναι, και φυσιολογικά έπραξε.

Ναι μεν προβάλλει τη θέση της πλειοψηφίας του Ναυπλιακού λαού για «απένταξη της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ», αλλά η συγκεκριμένη ερώτηση στόχευε στο να δοθεί απάντηση στο ερώτημα που έχουν όλοι οι Ναυπλιώτες:

«Θα μπορούμε, εάν παραχωρηθεί η Καραθώνα, να πλησιάζουμε στην ακρογιαλιά;»

Η απάντηση πλήρως ασαφής. (Ουσιαστικά του είπαν ΟΧΙ, δεν θα πλησιάζετε, αλλά με μασημένα λόγια). Την έδωσε και ο ίδιος ο Γαβρήλος στη δημοσιότητα. Ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό (Κ. Χατζηδάκη) και αυτός τον παραπέμπει σε έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, τα οποία λένε:

Α) Ότι έδωσαν την Καραθώνα στον ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα. (Θα σας αποδείξω στο πρώτο ΥΓ ότι αυτό είναι ψέμα)

Β) Ότι ο αιγιαλός και μετά την παραχώρηση θα παραμείνει στην ΕΤΑΔ (η οποία τον έχει παραχωρήσει στον Δήμο Ναυπλιέων, μόνο μέχρι το 2025).

Γ) Δεν απαντούν στο εάν ο νέος «ιδιοκτήτης» της περιοχής θα επιτρέπει τη διέλευση προς την παραλία. (Το θεωρούν φυσιολογικό, να μην επιτρέπει τη διέλευση, τουλάχιστον όπως γινόταν μέχρι σήμερα).

Δ) Δηλώνουν, προς τον Βουλευτή, πώς «σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός» (για να δοθεί σε ξένους, κατά πάσα πιθανότητα, επενδυτές.)

Ε) Σε όλα τα κείμενα που παρουσιάστηκαν, ως απάντηση της κοινοβουλευτικής ερώτησης, η Καραθώνα αναφέρεται ως ενιαίο κτήμα και

ΣΤ) Ότι έχει ολοκληρωθεί η «φάση ωρίμανσης». (Λέτε, αυτό να σημαίνει ότι έχουν βρει αγοραστή;).

Ζ) Δεν βάζει καμία αμφιβολία για το ιδιοκτησιακό της περιοχής (Τότε τον «εκτιμητή» γιατί τον όρισαν);

Δεν θα επαναλάβω ότι η Δημοτική Αρχή (και οι συμπλέοντες με αυτή)

  • έκαναν ολέθριο λάθος τακτικής που δεν οργάνωσαν δημόσια συγκέντρωση – διαβούλευση για την τύχη της Καραθώνας.
  • Ολέθριο λάθος είναι, με το οποίο ουσιαστικά εξυπηρετούν το ΤΑΙΠΕΔ και τον υποψήφιο αγοραστή, όταν δεν θέλουν να εκφραστεί ο λαός, είτε με δημοψήφισμα (πρόταση Γκιόλα), είτε με δημόσια συγκέντρωση και έκδοση ψηφίσματος είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.
  • Και με το ψήφισμά τους «Δεν αρνούνται την παραχώρηση».Με αυτή την ανάρτηση θέλω μόνο να ζητήσω επεξηγήσεις από τους υπεύθυνους της Δημοτικής αρχής (και τους συνοδοιπόρους, που τα ξέρουν όλα) ΓΙΑΤΙ με το άρθρο 49 του 5000/2022 Νόμου
  • εμφανίζεται η Καραθώνα να αποτελείται από τέσσερα τουλάχιστον διαφορετικά ακίνητα με διαφορετικούς ΚΑΕΚ στο Κτηματολόγιο;
  • Σε άλλα μέρη της Καραθώνας δίνεται «πλήρης κυριότητα» και σε άλλα «ψιλή κυριότητα» στο ΤΑΙΠΕΔ;• Στον χάρτη της προκήρυξης, πού φαίνεται ότι θα μπορούμε να περνάμε;
  • Θα υπάρχουν στη ζώνη αιγιαλού, θέσεις στάθμευσης, ή θα πηγαίνουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο και θα φτάνουμε με τα πόδια για μπάνιο;

ΥΓ Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω το άρθρο 49 του νόμου 5000/2022, που είναι ο τελευταίος νόμος που αναφέρεται στην Καραθώνα. Διαβάστε το και πείτε μου:

Είδατε εσείς τις λεπτομέρειες αυτές να τις επεξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ή δεν κάνει να τα ξέρουμε όλα;

Το κείμενο του άρθρου 49 έχει ως εξής:

“Η ψιλή κυριότητα επί των ακινήτων με ΚΑΕΚ 020494801090, εμβαδού τετρακοσίων είκοσι έξι χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (426.909) τ.μ. και 020494801074, εμβαδού εννέα χιλιάδων εκατόν ογδόντα πέντε (9.185) τ.μ. και η πλήρης κυριότητα των ακινήτων με ΚΑΕΚ 020494801071, εμβαδού τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων εβδομήντα ένα κόμμα τριάντα τεσσάρων (4.771,34) τ.μ. και 020494801077, εμβαδού πέντε χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα έξι (5.856) τ.μ., που είναι καταγεγραμμένα στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, βρίσκονται στη θέση ΚΑΡΑΘΩΝΑ του Δήμου Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελούν τμήμα του ακινήτου «Κτήμα Καραθώνα», εκτάσεως ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων έντεκα χιλιάδων οκτακοσίων ενενήντα τριών (1.911.893) τ.μ. που μεταβιβάσθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δυνάμει της παρ. 36 του Κεφαλαίου ΙΙ του άρθρου μόνου της υπ’ αρίθμ. 234/24.4.2013 (Β' 1020) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάζεται χωρίς αντάλλαγμα από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.”

ξηνταροπουλος για διαφήμιση