Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε χθες, Τετάρτη 4/12 στον πολυχώρο «Αρτίκι» την ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία Διάσταση παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ με θέμα «Τοπικά Προϊόντα, Γαστρονομική Ταυτότητα και Κλιματική Αλλαγή».
Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποτέλεσε μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον πλούτο της περιοχής μας, να εστιάσουμε στη διατήρηση της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και να συζητήσουμε τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή στις τοπικές μας καλλιέργειες και προϊόντα.
Τα τοπικά προϊόντα μας είναι κάτι περισσότερο από μια πηγή εισοδήματος. Αποτελούν τη ζωντανή σύνδεση της κοινότητάς μας με την παράδοση, την ιστορία και τη φύση μας.
Η ημερίδα μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε γνώση, ιδέες και λύσεις.
Είναι χρέος όλων μας, να στηρίξουμε τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας και να επενδύσουμε σε ένα μέλλον που θα συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική ευαισθησία.
Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές!